Om Danske Foredrag

Magister Mette Gundel
Hun er specielt kendt for at formidle danmarkshistorie, så publikum kan lugte, smage og føle den.
Magister Mette Gundel fra Danske Foredrag er et levende og engageret menneske, der især er specialist i Danmarks kultur og historie, og som brænder for den levende og inspirerende formidling for alle mennesker i alle aldre.
Hun kommer rundt i hele landet med en række forskellige foredrag - året rundt - i foreninger, højskoler, sognegårde, kirker, AOF, FOF, Folkeuniversitetet, skoler og mange mange andre steder. Hun trækker ofte fulde huse og kommer de samme steder år efter år med nye foredrag. Hun benyttes desuden ofte som foredragsholder for slægtsforskere, museer, historiske foreninger og mange andre.

Kvaliteten på et foredrag fra Danske Foredrag er meget høj, og temaerne i foredragene har almen interesse for en stor del af Danmarks befolkning, såvel som for mennesker med kulturhistorisk interesse, som slægtsforskere og mennesker, der kan lide den gode historie.
Foredragene ledsages af PowerPoint præsentationer med store flotte billeder.  Til de fleste foredrag medbringer Mette Gundel genstande fra perioden, som man er velkommen til at kigge på og afprøve.
Det praktiske
Et foredrag består af to gange 45 minutter med et kvarters kaffepause imellem.
  • Der er tid til at stille spørgsmål, og ofte bidrager tilhørerne undervejs med vigtig viden og gode spørgsmål, og der er altid tid til en diskussion og snak om fortid, nutid og fremtid.
  • Hvis det ønskes, kan foredragene indledes og/eller afsluttes med en fællessang, det  aftales på forhånd.
  • Mette Gundel benytter stemmeforstærker, så alle kan høre, hvad hun fortæller.
  • Bemærk: Samtlige foredrag kan holdes på engelsk.
Fængselsvæsenet, militær- og civil straffelov, disciplinærstraffe 1600-1800 tallet samt vores evigt spændende befæstningsværk Kastellet i København
Disse temaer udgør en meget stor del af Danmarks historie, og under enevældens magtfulde konger var det et vigtigt våben i en tid, hvor krigene konstant lurede i både Danmark, men også ude i Europa. 
Danske Foredrag har en række spændende foredrag om disse emner, og man kan sige, at kender man ikke sit lands historie, har man ikke et fundament, man kan bruge til at ændre tingene i fremtiden. Der gemmer sig mange perler og viden i disse foredrag, der, som altid, er spækket med flotte illustrative billeder.
Historiens skyggeside og samfundets laveste klasser
Foredragene handler i hovedtræk mest om ganske almindelige menneskers liv og hverdag i Danmark fra ca. 1600 til 1900. Altså vores forfædre, som tilværelsen formede sig for dem og deres familier, børn og slægtninge.

I disse århundreder gennemgik Danmark en rivende udvikling på godt og ondt, klasseskellene var enorme, og ca. halvdelen af befolkning tilhørte de dårligst stillede borgere, der levede under et eksistensminimum og i elendige og sundhedsfarlige boliger, hvis de ikke var hjemløse og henvist til betleri og kriminalitet. For disse mennesker var livet en hård og brutal prøvelse hver eneste dag for at overleve.

Disse mennesker er vores forfædre og slægtninge for "ikke så længe siden", og deres liv er en vigtig brik til forståelse af vores sociale kulturhistorie.
Danske Foredrag er for alle mennesker, og Mette Gundel lægger stor vægt på at levere den "gode fortælling", at give stof til eftertanke og refleksion og at man går fra foredragene med en lille ydmyg taknemmelighed overfor det samfund og de goder vi har i vores tidsalder.

Det skal vi værne om, værdsætte og sørge for at bevare for vores efterkommere.

Med venlig hilsen
Kontakt og forespørgsler:
Magister Mette Gundel
Tel. 4081-7777
DanskeForedrag@gmail.com (eller benyt kontaktformularen)